Петима от пленените украински моряци ще останат в предварителния арест за

...
Петима от пленените украински моряци ще останат в предварителния арест за
Коментари Харесай

Петима от пленените украински моряци са арестувани за два месеца

Петима от пленените украински моряци ще останат в предварителния арест за период от два месеца по обвиняване в нелегално прекосяване на съветската граница. 
 Трима от пленените моряци  23-ма украински моряци са в плен в Керч, трима са в болница
Това са моряците Владимир Варимез, Владимир Беспалченко,  Андрей Оприско, Сергей Цибизов и Юрий Будзило, заяви УНИАН.

Роденият през 1992 година Варимез е арестуван по член от съветския Наказателен кодекс за " нелегално секване на границата, осъществено от група лица по прелиминарен сговор или от проведена група, с потребление на принуждение или със опасност от потребление (на такова) ", заяви омбудсманът на съветската република Крим Людмила Любина, представена от Българска телеграфна агенция.

Той не се е признал за отговорен.

Днес наказателният съд в Симферопол би трябвало да дефинира ограниченията за неотклонение на 12 от общо арестувани украински 24 моряци. Мерки за неотклонение на останалите арестувани украинци, които са офицери, ще бъдат избрани на следващия ден, заяви ТАСС.

Инцидентът сред съветската брегова защита и украински военни кораби стана в неделя вечерта в Черно море край крайбрежията на Крим, до момента в който украинските съдове се опитваха да преминат през Керченския пролив, с цел да влязат в дребното Азовско море. То е от основно значение за износа на зърно и стомана, създавани в Източна Украйна.

Руската брегова защита, която е на послушание на Федералната работа за сигурност (ФСС), задържа две украински моторни лодки и влекач по обвиняване, че са навлезли нелегално в съветски териториални води, а двадесетината моряци на борда им бяха задържани.

Инцидентът беше избран от Русия като " провокация ". Украйна го квалифицира като " акт на експанзия " от съветска страна и настоя за освобождение на моряците и връщане на плавателните съдове.

След случилото се Украйна разгласи военно състояние в регионите, граничещи с Русия. Военното състояние влиза в действие на следващия ден и ще продължи 30 дни. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР